Kuo skiriasi BB ir CC kremai?

Kuo skiriasi BB ir CC kremai?

BB ir CC kremai yra populiari kosmetikos priemonių kategorija, tačiau ne visi žino, kuo jie iš tikrųjų skiriasi. Taigi išsiaiškinkime esminius skirtumus tarp šių dviejų produktų ir viliamės kad tai padės jums suprasti, kuris kremas geriausiai atitinka jūsų odos poreikius.

Pagrindinės savybės

  • CC kremai yra lengvesnės tekstūros nei BB kremai.
  • BB kremai turi stipresnį spalvų koregavimo efektą ir geriau maskuoja odos netobulumus.
  • BB kremai dažniausiai tinka sausai ir normaliai odai, o CC kremai – mišriai ir riebiai odai.
  • Tiek BB tiek CC kremai dažnai turi SPF apsaugą nuo saulės, tačiau svarbu pasirinkti tinkamą pagal savo odos tipą.
  • Renkantis kremą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį ir papildomas naudingas savybes, tokias kaip drėkinimas ar vitamino C buvimas.

Kas yra BB kremas ir kaip jis veikia?

BB kremas, dar vadinamas „Beauty Balm“, yra daugiafunkcis kosmetikos produktas, kuris veikia kaip lengvas makiažo pagrindas, drėkinamasis kremas ir kartais net saulės apsaugos priemonė. BB kremai yra skirti suteikti odai natūralią išvaizdą, tuo pačiu ją drėkinant ir lyginant odos toną.

Kas yra CC kremas ir kaip jis veikia?

CC kremas, arba „Color Correcting“ kremas, yra skirtas suteikti lygesnį odos toną, mažinant raudonį ar kitus pigmentacijos trūkumus. CC kremai paprastai yra lengvesni už BB kremus ir yra sukurti norint suteikti odai natūralų, bet šiek tiek labiau padengiantį efektą.

BB ir CC kremų skirtumai

Vienas iš pagrindinių skirtumų tarp šių kremų yra skirtingas sudėtyje esantis pigmento kiekis. BB kremas pasižymi dideliu pigmento kiekiu, dėl kurio gali nesunkiai užmaskuoti įvairius odos netobulumus. O CC kremai turi nedidelį pigmento procentą ir pasižymi lengvesniu maskavimu. Dėl šios priežasties pastarieji beveik nepastebimi ant veido ir visiškai susilieja su odos tonu.

BB kremai paprastai turi storesnę tekstūrą nei CC kremai, kurie yra lengvesni ir labiau tinka odai, kuri reikalauja spalvos korekcijos. Po BB kremų sėkmės prekyboje pasirodė CC kremai – „color control“ (spalvos kontrolė). Jų užduotis – kontroliuoti odos spalvą. Jie buvo sukurti, kad padėtų maskuoti geltonas odos zonas ir paraudusias vietas. Todėl CC kremų tekstūra gerokai skiriasi nuo BB kremų.

BB kremas yra daugiau orientuotas į odos drėkinimą ir natūralų išvaizdos suteikimą, o CC kremasį spalvos koregavimą ir didesnį padengimą. Nors abu kremai suteikia lengvą padengimą, CC kremai dažniausiai yra skirti suteikti šiek tiek didesnį nei BB kremai.

Kaip pasirinkti tinkamą kremą pagal odos tipą?

Renkantis tarp šių produktų, svarbu atkreipti dėmesį į jų sudėtį ir pasirinkti tinkamiausią savo odos tipui. Būtina paminėti, kad abi šios kosmetikos priemonės tiks ir vakariniam ar šventiniam makiažui. Dažnai BB ar CC kremai dėl savo puikios sudėties yra pasirenkami kaip bazinis sluoksnis prieš profesionalios kreminės pudros naudojimą. Tačiau naudojant šiuos kremus kaip makiažo pagrindą, būtina suderinti kreminės pudros ir BB ar CC kremo atspalvius.

BB ir CC kremai su SPF

SPF (saulės apsaugos faktorius) yra būtinas norint apsaugoti odą nuo žalingų UV spindulių. Reguliarus SPF naudojimas gali padėti išvengti odos senėjimo požymių ir sumažinti odos vėžio riziką. BB ir CC kremai su SPF ne tik suteikia odai spalvą ir drėkinimą, bet ir apsaugo nuo saulės.

Atminkite, jog SPF yra svarbus kiekvieną dieną, net ir debesuotomis dienomis.

Geriausi BB kremai su SPF

Mūsų el. parduotuvėje atrinkti geriausi BB kremai su SPF, įvertinti ne tik mūsų pirkėjų, bet ir teigiamai vertinami visame pasaulyje. Štai keletas rekomendacijų:

SOROCI BB KREMAS SU SPF 50, 30 ML

Inovatyvus BB kremas su augaliniu pigmentu iš aronijos uogų ir baltuoju moliu tobulina odos atspalvį ir lengvai maskuoja. Su apsaugos nuo saulės faktoriumi SPF 50. Užmaskuoja netobulumus, suvienodina odos toną, tačiau visiškai jos neapkrauna. Apsaugo nuo žalingų UV spindulių.

 

 

Kitas populiarus pasirinkimas yra

KEENWELL JAUNINANTIS APSAUGINIS BB KREMAS SPF20 (NR. 302), 30 ML

 

                                                                        Inovatyvus produktas, kuris intensyviai drėkina ir apsaugo odą, suteikdamas natūralią išvaizdą. Dėl sudėtyje esančių natūralių pigmentų, suvienodina odos toną, sumažina poras, skaistina, suteikia švytėjimo, sumažina odos trūkumų išvaizdą. Dėl sudėtyje esančių antioksidantų ir SPF 20 apsaugos, oda apsaugoma nuo saulės žalos ir užterštumo poveikio.

Geriausi CC kremai su SPF

Kaip ir BB kremai, CC kremai taip pat turi teigiamą poveikį odai ir SPF. Štai keletas rekomendacijų:

KEENWELL SUN ATTITUDE APSAUGINIS CC KREMAS SU SPALVA SPF 50

SESDERMA C-VIT CC VEIDO KREMAS, 30 ML

BB kremai paprastai būna šiek tiek labiau dengiantys nei CC kremai, tačiau jie taip pat suteikia odai naudos ir apsaugą nuo saulės.

 

Išvada

Apibendrinant, tiek BB, tiek CC kremai turi savo unikalių privalumų ir gali būti naudingi skirtingiems odos tipams bei poreikiams. CC kremai puikiai tinka tiems, kurie nori lengvo padengimo ir natūralaus švytėjimo, tuo tarpu BB kremai yra geresnis pasirinkimas tiems, kurie siekia intensyvesnio spalvos koregavimo ir didesnio maskavimo. Svarbu atsižvelgti į savo odos tipą ir poreikius renkantis tinkamą produktą. Tikimės, kad šis straipsnis padėjo jums geriau suprasti skirtumus tarp BB ir CC kremų ir padės priimti teisingą sprendimą.

Jei reikalinga konsultacija ir norite būti tikri kad jūsų pasirinkimas teisingas, susisiekite su mumis ir mes mielai atsakysime į visus kilusius klausimus.