Holistinis požiūrius į mūsų odos gerovę

Holistinis požiūrius į mūsų odos gerovę

Mišrios odos priežiūros rutina su „Christina“ Skaitote Holistinis požiūrius į mūsų odos gerovę 2 minutes Next Kuo skiriasi BB ir CC kremai?

Graži ir sveika mūsų kūno oda – rezultatas, kurio visi trokštame, tačiau ne retai jo siekiame su priemonėmis, kurios veikia tam tikrų odos būklių pasekmes, bet ne priežastis. Pavyzdžiui, į kosmetologės kabinetą atėjusi moteris skundžiasi išsausėjusia veido oda ir jai pasiūlomos procedūros ar priemonės, kurios giliai drėkina ir atkuria, tačiau jeigu nesistengiame suprasti, kaip oda tapo tokios būklės, periodiškai turėsime „gesinti gaisrus“.

Žmogaus kūnas – vientisa sistema

„Skintypes“ kosmetologių kabinete gyvena visuminis požiūris į kūną. Mūsų organizmas – tai vientisa sistema, kurioje viskas yra susiję ir turi prasmę, todėl verta į skirtingas odos situacijas pažvelgti iš toliau. Galbūt prie minėtos moters odos išsausėjimo prisidėjo minimalus vandens vartojimas ar saulės vonios be papildomos apsaugos. O galbūt bėrimai atsiranda ne tik dėl į riebumą linkusios odos ar hormonų pokyčių, tačiau ir dėl sunkiai organizmo toleruojamos mitybos, į kurią neatsižvelgiame. Mūsų komandos tikslas yra remtis holistiniu požiūriu į odos būklės gerovę.

Nuo ko pradėti?

Pirmiausia kviečiame apžvelgti savo įpročių ir gyvenimo būdo pagrindus. Odos būklė yra tiesiogiai susijusi su mitybos kokybe, todėl pirmiausia kviečiame apgalvoti savo maisto racioną ir pradėti po truputį, keičiant tam tikrus produktus ar receptus sveikesnėmis alternatyvomis. Galbūt kvietinius produktus galite pakeisti pilno grūdo kepiniais, o saldumynus – vaisiais ir uogomis. Ribokite greitą maistą bei rinkitės daugiau baltymų turinčius produktus. Apie jo didenybę vandenį tikriausiai neverta nė pradėti. Kiekvienam kūno kilogramui turėtų tekti po 0,33 litro vandens per dieną. Jis ne tik gerina kūno metabolizmą, bet yra būtinas mūsų odos kokybei palaikyti.

Gyvenimo būdo įtaka

Tikriausiai nustebsite, kaip gyvenimo kokybę gali pagerinti kasdieniniai pasivaikščiojimai gryname ore, pastovus fizinis krūvis ar kokybiškas miegas. Visur skubančiame šiuolaikiniame pasaulyje stresas yra tapęs mūsų palydovu. Fizinis aktyvumas – vienas geriausių atkirčių prieš streso hormonų lygio kilimą mūsų organizme. 

Ar girdėjote, kad vos kelios minutės saulės bučinių ryte ne tik efektyviai pabudina organizmą, bet ir „užkuria“ pozityvius procesus mūsų organizme. Tokie maži dalykai ilgainiui lemia didelius pokyčius.

Kiekvieną pokytį verta adaptuoti savo gyvenime palengva, nesukeliant sau ir savo kūnui streso. Tokiu būdu mes ilgainiui suformuojame naujus, pozityvesnius įpročius, kurie gerina organizmo tonusą, medžiagų apykaitą, o tai atsispindi ir mūsų odos būklėje.